2013-heden

The Unexpected System is een doorgaand artistiek onderzoek rondom het thema 'The Empty Space' . Ik ben begonnen in 2013 in Sudureyri in Ijsland tijdens de start van mijn master of music studie NAIP. Door de overweldigende kracht van de IJslandse natuur kreeg ik de intense behoefte om korte reflective drawings te maken: een soort breinschetsen met kalligrafie stift. Thuisgekomen ben ik doorgegaan met deze schetsen. De schetsen werden video's, de video's werden performances, de performances werden conversaties , workshops, wandelingen, composities, improvisaties en telkens als ik dacht dat ik wist wat The Unexpected System zou moeten zijn veranderde het weer, totdat ik in 2015 besloot om los te laten dat het iets moest zijn. Ik ben tot nu toe niet gestopt. The Unexpected System is letterlijk een ongrijpbaar systeem, de ongezochte vondst, het staat voor speelsheid, het loslaten van controle, nieuwe ontmoetingen, improviseren met de omgeving...een artistiek proces dat op zichzelf alles is wat het mag zijn op het moment dat het wordt waargenomen...