AANBOD

Performances / Reflective Art / Music: te zien in 2023:

BREATHWORKMASTERCLASS

Kasper van de Meulen

18 Maart – 2023

Jacobikerk Utrecht

Live Ademsessie, met handpan (Kasper)  en Synthesizers (Niels)

Kasper van der Meulen is de autoriteit op het gebied van ademwerk in Nederland. Hij zal een 3 uur durende begeleide ademsessie geven in de prachtige Jacobikerk in Utrecht. Ik zal het tweede deel van de sessie met mijn synthesizers een muzikale ondersteuning verzorgen. Zelf speelt Kasper ook diverse handpannen in bijzondere toonsoorten. Een magische ervaring! De sessie is reeds uitverkocht, maar via Ticketswap kunnen er nog kaarten vrijkomen…

BUITENKUNST

vanaf Mei (weekenden) , vanaf juli (zomerweken)

check de site voor meer info…

In het heerlijke bos van Buitenkunst geef ik workshops op het gebied van muziek & sound performance.

Tijdens een Buitenkunst weekend spelen we ’s avonds een liveset met de Zebra Lasers (psychedelic synth rock) . Om de Lasers te zien moet je wel deelnemen aan het workshopweekend…check de site van buitenkunst voor meer info…

Performances / Reflective Art / Music: te zien in 2022:

GROUNDED FESTIVAL

25 Juni – 2022

LITTLE PHENOMENA, samenwerking met KARENINA

Voor de prachtige film ‘LITTLE PHENOMENA II’ van kunstenares Karenina maakte ik een quadrafonische soundscape (4 speakers, om je heen) . Je kunt de film bekijken en beluisteren tijdens het GROUNDED Festival in Utrecht.

WAANZINNIGE AVOND / Beautiful Distress House

14 Juni 2022 – NDSM – Amsterdam

Regisseur Michaël Bloos, Stichting Nieuwe Helden en Over het IJ festival nodigen je uit voor een Waanzinnige avond op 14 juni in het Beautiful Distress House. Michaël neemt je mee in het bouwen van zijn Universum van de Waanzin. Ga mee op zoek naar de grenzen van de werkelijkheid en doorkruis met ons het schaduwgebied tussen creativiteit en gekte, tussen front- en backstage en tussen vinden en zoeken.

De avond staat in het thema van Joe Orton, brits toneelschrijver. Ik speel als muzikant in de voorstelling ‘Poetic License’ die te zien is op ‘over het IJ Festival’

POETIC LICENSE / Beautiful Distress House

8 tm 14 Juli – NDSM – Amsterdam

Over het IJ Festival

 

Onder leiding van regisseur Michael Bloos speel ik samen met drie acteurs (Eva/Dylan/Steven) het stuk ‘Poetic License’ , geschreven door Frank Siera.

BUITENKUNST DRENTHE ZOMERWEKEN

juli / aug 2022 /// volgeboekt

ik geef muziekworkshops in het prachtige bos in Drenthe…

BUITENKUNST RANDMEER SPECIAALWEEK

SOUND PERFORMANCE

6 t/m 13 Augustus 2022

 

Dompel je onder in de fabuleuze wereld van de sound performance. Ik deel technieken uit de mime, de electronische muziek en de performance kunst. De deelnemers maken een week lang eigen performances waarin ‘sound’ het middelpunt inneemt. Dit alles in het prachtige buitenkunst bos vlakbij Dronten. 

Performances — reeds geweest 2021/22 :

ERINNERÄNDERUNGEN

1 Mei 2022

12.00 / 15.00 / 17.00

Samen met Marcel Sijm maak ik in twee weekenden een vocale performance-installatie in het Ludwig Museum te Keulen. Dit is onderdeel van het 8Brucken Festival. De performers zijn 14 amateur-zangeressen en de countertenor Kai Wessel. Op zondag 1 Mei zijn er 3 presentaties te zien. Om 12.00 // 15.00 // 17.00 . 

Reflective Art

Reflective Soap : Ik was – Ik ben – Ik word // Geurloze Zeep

Batch #1 : Mei 2021 – sold out

Batch #2 : Sept 2021 – sold out

IMG_20210520_143701

Drie verschillende Geurloze Zepen. Vanaf September verkrijgbaar. 

Samen met mijn vader (Arno Vermeulen) maakte ik 3 verschillende zepen. Volledig biologisch en zonder geur en kleurstoffen. Het idee om een geurloze zeep te maken kwam n.a.v. mijn training bij het Marina Abaramovic instituut. We werden gevraagd een geurloze zeep mee te nemen. Ik kon deze niet snel vinden. In Athene vond ik er een in een apotheek. Het beviel me erg goed om te wassen zonder alle extra geuren en kleuren. Ik besloot ze zelf te maken. Mijn vader was daarbij een ideale hulp. Hij is een zeer goed biochemicus. We hebben samen de zepen gemaakt van natronloog, olijfolie en voor elke zeep een andere combinatie-olie:

IK WAS : Olijfolie & Kokosolie

IK BEN : Olijfolie & Saffloerolie

IK WORD : Olijfolie & Kukui-notenolie

De zeep is niet alleen bedoeld om de handen te wassen. Het is een reflectieve zeep, waarbij het verleden, het heden of de toekomst wordt beleefd.

 

Voor deze prachtige Audio-Theaterwandeling van Puck van Dijk (regie en teksten) maakte ik pianomuziek (met cello improvisaties van Galya Sky) en zorgde ik voor de stemopnames en editing.  De wandeling was te lopen in Amsterdam Noord in het weekend van 2/3/4 Juli. Binnenkort kun je de wandeling zelf lopen , met je eigen hoofdtelefoon. Hoe en wanneer dat is zal ik mede delen in mijn nieuwsbrief en op mijn website. 

https://tolhuistuin.nl/evenementen/reuzen-van-noord

26-09-2020 // BRING YOUR OWN BEAMER FESTIVAL // LITTLE PHENOMENA

ShortFilm by Kim & Karenina // Music by Niels Vermeulen

Voor Kim en Karenina maakte ik de muziek voor ‘Little Phenomena’ , een prachtige korte film waarin een geweldige wereld te zien is, compleet gefilmd onder een microscoop. Met behulp van stop-motion en analoge preparaten kom je terecht in een kleurrijke , abstracte nieuwe realiteit. De film is te zien op keizerstraat 8 in Utrecht, als onderdeel van het ‘Bring Your Own Beamer Festival, dat op diverse locaties geheel covid-proof in de publieke ruimte zal plaatsvinden. Voor meer info, check: https://www.byob.nl