De laatste paar jaar heb ik me toegelegd op het leiden van Cross-Arts LABS. Hierin gaan deelnemers via artistic research op zoek naar hun eigen artistieke taal. Een specifiek LAB is het Sound Performance LAB, waarin het draait om Sound , performance en site specific art-making.

De Labs geef ik onder andere op het Prins Claus Conservatorium , aan kunstacademie Minerva , bij Stichting Buitenkunst (als speciaalweek) en soms organiseer ik zelf een LAB.

Ondertussen is er ook wat online geëxperimenteerd . Dat blijkt een mooie aanvulling te zijn op een offline LAB. Ik begon met het maken van een lijst met exercises die je kunst uitvoeren in je eigen (werk)ruimte, studio of atelier, waarin het maken van kort, reflectief werk vooropstaat. Deze korte artistieke acties zijn vervolgens startpunten voor conversaties of nieuwe artistieke (re)acties.

Hier de lijst met oefeningen. Je kunt deze gratis downloaden en bekijken. Als je aan de slag gaat bereid je dan goed voor. Zorg voor een plezierige werkplek, voldoende materiaal (lege dummy, audio recorder, pennen, papier enz.) en geen afleiding (telefoon op vliegtuigstand) .

 

 

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een workshop (online dansel online mogelijk) , mail me dan even dan maken we een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.